Уручене награде за конкурс на тему: „Преселимо Шекспиров свијет у 21. вијек!“

Датум последње измене четвртак, 05 јануар 2017 06:36
Објављено петак, 30 децембар 2016 06:25

Ауторима три награђена литерарна рада Конкурса на тему: „Преселимо Шекспиров свијет у 21. вијек!“, данас су уручене награде спонзора Конкурса, који је затворен 26.12.2016.

Трочлани жири у саставу проф. Жељка Дамјановић, проф. Тања Симеуновић и библиотекар Ивана Букејловић, од двадесет пристиглих радова одабрао је три најбоља.

За освојено прво мјесто, директор Високе пословно техничке школе у Добоју др Ладин Гостимировић, уручио је новчану награду у износу од стотину конвертибилних марака Стани Петровић, за рад „Хамлет Виљема Шекспира у 2016. години“.

За освојено друго мјесто на Конкурсу, предсједник Ротаракт клуба Добој Јована Јовић уручилa je Луки Бајићу комплет књига Мирослава Антића за рад „Хамлет у савременом животу“.

За освојено треће мјесто, Тијани Старчевић уручена је поклон књига, а сво троје награђених бесплатно су учлањени у библиотеку.

Конкурс на тему „Преселимо Шекспиров свијет у 21. вијек!“ отворила је Народна библиотека Добој у новембру мјесецу ове године,а поводом обиљежавања 400 година од смрти Вилијема Шекспира. На Конкурсу су могли учествовати сви добојски средњошколци, а циљ оваквих и сличних активности добојске Библиотеке је да покаже да су њена врата широм отворена за све генерације.

biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-1.jpg biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-2.jpg biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-3.jpg

biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-4.jpg biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-5.jpg biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-6.jpg

biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-7.jpg biblioteka-doboj-nagrade-sekspir-mala.jpg