Јасминка Петровић - онлајн радионица

Датум последње измене среда, 20 април 2022 11:11
Објављено среда, 20 април 2022 10:47

Како се то од читања расте, како настаје илустрована књига, а како филм? Да ли дјеца проводе више времена играјући игрице или читајући књиге?

О овим и сличним питањима награђивана књижевница за дјецу Јасминка Петровић јуче је у нашој Библиотеци разговарала путем онлајн сусрета са дјецом основношколског узраста, а чији радови су ушли у ужи избор нашег наградног конкурса „Да имам крила“.

Ликовно-литерарни конкурс под називом „Да имам крила“ организовали смо поводом Свјетског дана књижевности за дјецу (2. април) и стигло нам је око 200 радова. Имали смо веома, веома тежак задатак- направити ужи избор и наградити најбоље. Аутори најбољих радова добили су на поклон, поред Дипломе, књиге Јасминке Петровић, а сва дјеца чији су радови ушли у ужи избор уживала су јуче у сусрету са поменутом књижевницом из Београда, чиме смо на најбољи начин заокружили причу поводом Свјетског дана књижевности за дјецу и направили увод у Свјетски дан књиге, који се обиљежава 23. априла сваке године.

Хвала Јасминки на дивном дружењу и честитамо свим учесницима конкурса!

Дјеца која нису могла јуче доћи, своје награде могу преузети на дјечјем одјељењу Народне библиотеке Добој „Карло Колоди“.

jasminka_1.jpg jasminka_2.jpg jasminka_3.jpg

jasminka_4.jpg jasminka_5.jpg jasminka_6.jpg